In dit menu

Wat is een GSA?

GSA algemeen
 
GSA staat voor gay-straight alliance. Dat is een groep van leerlingen en docenten die samenwerken om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken op school. Dat kan door lessen te geven en activiteiten te organiseren, maar ook door gewoon aanwezig te zijn voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Een GSA helpt mee een veilige omgeving te creëren voor iedereen – homo, hetero en alles wat daar tussenin zit!
 
GSA op het Ignatius

 
Sinds schooljaar 2016/2017 is ook op het St. Ignatiusgymnasium een GSA actief. Enthousiaste leerlingen en docenten bundelen hun krachten om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken en zo te werken aan een veilige sfeer op school voor iedereen. Hoewel het door de term ‘gay-straight’ misschien lijkt alsof het alleen gaat om de verbondenheid tussen homo’s en hetero’s, staan wij op het Ignatius open voor alle vormen van seksuele diversiteit – ook als jij daar geen etiketje op wil plakken. Daarnaast houden wij ons ook bezig met geslachtsidentiteit, denk aan transgenders of mensen die zich misschien wel helemaal niet willen identificeren met een geslacht. Wij strijden niet voor een bepaalde doelgroep maar voor acceptatie en tolerantie in het algemeen, want iedereen is verschillend.
 
De GSA organiseert regelmatig activiteiten binnen de school, met als hoogtepunt natuurlijk de jaarlijkse Paarse Vrijdag. Dit kun je allemaal vinden onder het kopje ‘activiteiten’. Verder zijn wij het gehele jaar door aanwezig als aanspreekpunt voor zowel leerlingen als docenten en zijn wij bereikbaar voor vragen, opmerkingen en alles wat gedeeld moet worden.
 
Wil je meer informatie of een bijdrage leveren aan de GSA? Stuur een mailtje naar gsa@ignatiusgymnasium.nl.


verder