In dit menu

Engels

Engels is de eerste of tweede taal van meer dan anderhalf miljard mensen! In Nederland is het dan ook een verplicht eindexamenvak. Een vak waar we onze leerlingen gemakkelijk voor kunnen enthousiasmeren met de hulp van Roald Dahl, William Shakespeare, Coldplay, Jane Austen, Rowan Atkinson, Barack Obama, French & Saunders, Charles Dickens, Ricky Gervais en ga zo maar door.

Engels in de onderbouw
In de eerste en tweede klas werken we met de nieuwste editie van Stepping Stones VWO, een leergang met een sterke ICT-ondersteuning. We beschikken over veel materiaal voor het interactieve smartboard en we bekijken leuke toepasselijke YouTube-filmpjes. Daarnaast lezen we samen ook mooie boeken!

Na deze twee basisjaren werken we in de derde klas met lesmateriaal dat wij zelf ontwikkeld hebben. Daarbij ligt de nadruk op zowel taalverwerving als op cultuur. Zo werken we aan een project over de Eerste Wereldoorlog. In dat kader lezen en schrijven we gedichten, we lezen gezamenlijk een relevant boek (bijvoorbeeld Private Peaceful). Bovendien gaan we twee dagen naar Ieper. 

Engels in de bovenbouw 
In de vierde klas lezen we een aantal van Geoffrey Chaucer's Canterbury Tales en een gedeelte van Beowulf, met oog voor de verschillende manieren waarop een verhaal verteld kan worden. Daarnaast werken we natuurlijk actief aan taalverwerving met behulp van uiteenlopende media.

In de vijfde klas verkennen we het belang van William Shakespeare's tragedies en sonnetten voor onze huidige tijd. Meestal vindt er een bezoek aan een voorstelling plaats.

In de zesde klas maken we de moderne Engelstalige literatuur toegankelijk voor leerlingen aan de hand van een aantal korte verhalen en fragmenten van bekende literaire werken. Daarnaast besteden we voldoende tijd aan examenvoorbereiding.
 
Cambridge Engels
Eind derde, begin vierde klas bieden wij de mogelijkheid deel te nemen aan extra Cambridge Engels lessen. Deze vinden plaats naast het gewone curriculum. Gemotiveerde leerlingen worden tijdens deze lessen zodanig begeleid dat zij halverwege het schooljaar het Cambridge certificaat (CFE) kunnen behalen en aan het eind van de rit kunnen deze leerlingen het CAE certificaat (CAE) behalen.