In dit menu

Buiten de les
Op het Ignatius word je ook buiten de les uitgedaagd om je op sportief en creatief gebied te ontwikkelen, bijvoorbeeld op muzikaal gebied. Je kunt meedoen aan het koor of het orkest. Er wordt wekelijks gerepeteerd en regelmatig opgetreden.
Er is ook een toneelgroep die wekelijks werkt aan de voorbereiding van de jaarlijkse uitvoering en je kunt via school ieder jaar een aantal voorstellingen in het theater bezoeken.
Twee keer per jaar is er een Groot Podium, een avond vol optredens met zang, dans, muziek etc , waar ook eerste klassers enthousiast aan mee doen en één keer per jaar een spannende schoolstrijd waarin de klassen het tegen elkaar opnemen op sportief en creatief gebied.  Iedereen kan z’n (verborgen) talenten laten zien!
Leerlingen van het Ignatius zijn al een aantal jaar op verschillende debattoernooien een geduchte tegenstander met regelmatig een prijs als beloning; hiervoor moet natuurlijk geoefend worden door een grote  groep leerlingen.
Leerlingen uit hogere klassen spelen bij de organisatie van deze activiteiten altijd een belangrijke rol.
De Sinterklaastijd is op dit gebied een belangrijke periode;  leerlingen bemannen dan het Sint en Pieten verhuurbureau, waarmee geld ingezameld wordt voor verschillende goede doelen.
veel Amsterdamse gezinnen, crèches, scholen enz worden jaarlijks door een Ignatiaanse Sint en kleine Ignatiaanse  Pieten bezocht.