In dit menu

Groep 8

Beste leerling van groep 8,

Ben je klaar voor de nieuwe stap in je schoolcarrière ?

Het laatste schooljaar van de basisschool is kort, maar heeft een paar belangrijke momenten: de cito toets, het laatste kamp, een musical, het afscheid van je klasgenoten, én de zoektocht naar een nieuwe school.

Het St. Ignatiusgymnasium kijkt ernaar uit jou uit te dagen en te inspireren. Zo zullen we jou inwijden in de taal en cultuur van de Grieken en Romeinen. Je denkt misschien ‘dat zijn dode talen’, maar je komt ze nog steeds overal tegen in het dagelijkse leven. Zelfs het woord 'computer' komt uit het Latijn. Uiteraard hadden de Romeinen nog geen laptops. Hoe verklaren we dit fenomeen dan? Dat hoor je volgend schooljaar.

Wist je trouwens dat Pythagoras, een Griek nota bene, zijn naam heeft gegeven aan een belangrijke wiskundige formule: ‘de stelling van Pythagoras’?  

Op het St. Ignatiusgymnasium leer je logisch denken, probleem oplossen en samenwerken.  Je leert ook hoe kennis uit schoolboeken terugkomt in de wereld om je heen.

Er staan je veel boeiende, ludieke, creatieve en leerrijke activiteiten  te wachten. Eén ding is zeker, je tijd op het St. Ignatiusgymnasium wordt ‘Betekenisvol, Uitdagend en Inspirerend’!

Als je andere vragen hebt over onze school, kun je ook een e-mail sturen aan de afdelingsleider van klas 1 mevr. Padding. s.padding@ignatiusgymnasium.nl . Wil je meer weten over het gymnasium in het algemeen kijk dan voor een voorlichtingsfilm op de website van de Stichting het Zelfstandig Gymnasium.

We wensen je nog een mooie afsluiting van groep 8 met een knallende musical en verwelkomen je graag op de open dagen!